Fenomenele extreme anunţate de meteorologi prin trei coduri galbene de vreme rea, date în doar trei zile, au făcut ravagii în aproape toată ţara, relatează B1 TV.
În Capitală, în câteva minute, străzile s-au umplut imediat cu apă, întrucat canalizarea n-a mai putut face faţă.
Ploaia torenţială a fost anunţată de vântul foarte puternic care a pus la pământ câţiva copaci.
A durat doar câteva momente pentru a se dezlănţui potopul. Cei mai afectaţi de ploaia torenţială care părea că nu mai contenea au fost şoferii surprinşi în trafic.
Vijelia a provocat şi pagube. Trei copaci au fost doborâţi la pământ. Unul dintre aceştia în sectorul 3, pe strada Cozla. Şi canalizarea a cedat la scurt timp, iar străzile s-au umplut de apă. Tot în sectorul 3 al Capitalei, un bloc a fost la un pas să fie inundat.Trei oameni au murit în urma ploilor din judeţul Iaşi, unde apele s-au umflat peste măsură şi au inundat tot ce le-a ieşit în cale.
La Cluj-Napoca, copacii doborâţi de vânt au avariat maşini, iar câteva panouri de publicitate au fost distruse.
Şi calea ferată între localităţile Salva şi Coşbuc din judeţtul Bistriţa-Năsăud a fost blocată de aluviuni.
Mai mult, hidrologii au intrat şi ei în alertă. E risc de inundaţii pentru râurile din 19 judeţe.
Viiturile din judeţul Iaşi au ucis trei persoane. Primele victime ale inundaţiilor au fost un copil de 3 ani şi bunicul lui de 70 de ani. Cei doi au fost surprinşi de apele imvolburate chiar în grădina casei. Ce-a de-a treia victima, un bărbat de 68 de ani a fost luat de viitură când era la câmp.
Strada principală din localitatea Peştera, judeţul Constanţa, a devenit în doar câteva minute albia unui râu. Viitura a inundat 30 de case, poşta din sat şi şcoala. Pe câmpurile din împrejurimi apa a atins chiar şi doi metri.
În această localitate, 15 hectare de păşune si 30 hectare de teren arabil au fost măturate de şuvoaie, iar culturile au fost acoperite de noroi.
Şi în alte zone ale ţării, puhoaiele au măturat totul în calea lor. În localitatea clujeană Câţcău, curtea şi grădina unei case au fost acoperite de ape, după ce un dig aflat în zonă a cedat, iar în comuna Cetan, torenţii de apă au adus de pe dealuri aluviuni care au umplut curţile oamenilor.
În oraşul Vaslui, vijelia a transformat aproape toate străzile în canale navigabile, a avariat trei maşini şi a doborât mai mulţi copaci. Unii vasluieni au fost nevoiţi să oprească autoturismele. pentru a scoate apa din interior.
O ploaie de jumătate de oră a facut prăpăd şi în Iaşi. O locuinţă a fost inundată, iar majoritatea arterelor principale au fost blocate, din cauza sistemului de canalizare, care a cedat.
Şi circulaţia pe calea ferată Salva-Vişeu a fost afectată de vremea rea.
”Datorită precipiutaţiilor abudente, aluviunile au adus buşteni, mâl şi piatră, care au blocat podeţul de cale ferată. MUSCĂ La acest moment, circulaţia este deschisă, nu au fost întârzieri de trenuri şi se circulă pe o porţiune de o sută de metri cu zece la oră”, a declarat comisarul Ioan Murășan.