Poliția a deschis dosar penal în cazul accidentului în care a fost implicat deputatul PSD Mircia Muntean (VIDEO)

Poliția a deschis dosar penal în cazul accidentului în care a fost implicat deputatul PSD Mircia Muntean (VIDEO)
Foto: gazetadedimineata.ro

Poliția Hunedoara a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului în care a fost implicat deputatul PSD Mircia Muntean, fost primar al Devei, cazul urmând să fie declinat Parchetului Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, informează Mediafax.

Subcomisarul Bogdan Niţu, purtărorul de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, a declarat, vineri, că poliţiştii hunedoreni au deschis dosar penal în cazul accidentului produs joi seară, în care a fost implicat Mircia Muntean.

”În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dată fiind calitatea de parlamentar a uneia dintre persoanele implicate în accident, dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Hunedoara.

Accidentul s-a produs joi seară, pe şoseaua de centură a Devei, în apropierea staţiei CFR, unde un autoturism a acroșat un autobuz fără pasageri și un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roşie a semaforului.

Martorii spun că la volanul autoturismului care a acroşat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care ar fi fost băut, acesta fiind scos din maşină cu sânge pe faţă de către un alt şofer.

La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean şi a început să îl filmeze.

”Deputatul PSD era plin de sânge pe faţă şi părea băut. A fost scos din maşină de ceilalţi şoferi. Când a observat că îl filmez, a început să mă lovescă pe mine şi camera. Un alt bărbat care era cu el m-a împins, iar el şi m-a lovit pe mine şi camera cu care filmam. Nu am renunţat. Atunci, paralmentarul a luat-o la fugă spre tufişuri şi a intrat în ele. A ajuns undeva pe un gard şi a rămas acolo atârnat fără să mai poată înainta. A fost scos de acolo de poliţişti locali”, a spus cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, pe imaginile suprinse de acesta se observă cum Mircia Muntean împinge camera şi apoi fuge în tufişuri.

În imagini se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufişuri de către polițiștii locali, desculţ şi plin de sânge pe faţă.

Parlamentarul Mircia Muntean a spus în fața camerei de luat vederi, dar și în fața polițiștilor că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident.

Întrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a răspuns: ”Accidentul nu s-a întâmplat. N-am condus eu! A condus Jenică…”.

Cameramanul a insistat: ”Martorii spun că dumnevoastră eraţi la volan”, iar deputatul PSD răspunde: ”Mi se pare fals! Ia întrebaţi 1000 de oameni cine a plecat din Peştiş cu mine până am ajuns aici?”. Cameramanul continuă cu întrebările, iar parlamentarul răspunde: ”Beau cât vreau! Am şofer şi beau cât vreau!”.

În urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit răni la cap şi la faţă, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unde este internat în continuare, la Secția Neurochirurgie.

La câteva ore de la producerea accidentului, Poliția Județeană Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care se precizează că nu au existat victime.

Vezi AICI mai multe imagini cu accidentul în care a fost implicat deputatul PSD


Deputatul PSD Mircia Muntean, implicat într-un accident