DECIZIE ÎN PREMIERĂ! Poliţist condamnat să conducă doar maşina Poliţiei (VIDEO)

DECIZIE ÎN PREMIERĂ! Poliţist condamnat să conducă doar maşina Poliţiei (VIDEO)

Decizie în premieră a instanţei din Gorj! Magistraţii au obligat un poliţist să nu mai conducă alte maşini în afara celor de Poliţie. Agentul a fost condamnat şi la zece luni de închisoare cu suspendare după ce, băut la volan, a tamponat o maşină. Dacă sentinţa judecătorilor va rămâne definitivă, poliţistul va conduce doar masinile Poliţiei timp de doi ani.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Agent de poliţie de meserie, Cristian Bordea s-a urcat băut la volan în toamna anului trecut şi s-a tamponat cu o altă maşină. Bărbatul a fost prins întâmplător chiar de fratele său, tot agent de poliţie, aflat atunci în timpul serviciului. Agentul a suflat în fiolă, iar rezultatul nu a lăsat loc la prea multe interpretări: 1,16 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

“Un agent de pol dinc adrul IPJ GORJ, a fost implicat intr un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale iar dupa testare a reiesit ca era sub influenta bautilor alcoolice in cazua a fost intocmit un dosar penal, ..de conducere a unui autovehicu;l sub influenta alcoolului”, a declarat Laz[r Andrei Ion, purtător de cuvântIPJ gorj.

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu i-au impus agentului de poliţie Cristian Bordea să nu conducă niciun fel de autovehicul. Excepţie fac maşinile Poliţiei. Juriştii se declară surprinşi de decizia instanţei, fără precedent.

„E o premieră. Pedeapsa complementară ar fi trebuit, în mod firesc, să se refere la o interdicţie de a conduce pe o anumită perioadă de timp, fără distincţie între serviciu şi casă”, a spus juristul Panetelimon Manta, potrivit ziuanews.ro.

Agentul Cristian Bordea nu era însă la prima abatere. În urmă cu aproape patru ani, aflat în timpul serviciului, şi-a abandonat postul şi a plecat să urmărească un meci de fotbal la stadion. Şi atunci era băut: 1,26 miligrame alcool pur în aerul expirat. A fost dat afară din Poliţie, dar a găsit un judecător dispus să anuleze ordinul de destituire.

Tags: