Pompierii români luptă cu focul în sud-vestul Franței

Pompierii români luptă cu focul în sud-vestul Franței
Foto: Captură video

Pompierii români dislocaţi în Franţa au acţionat, vineri, în prima lor misiune din această ţară, unde au intervenit pentru limitarea propagării unui incendiu la clădirile de locuit şi au acţionat pentru lichidarea focarelor ascunse pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 km pătraţi, informează IGSU.

Sursa menționează că misiunile au fost executate de 19 dintre cei 77 de pompieri militari dislocați în Franța. Ei au utilizat patru autospciale de stingere, iar zona în care au acționat a fost Quartier Le Frayot, din sud-vestul Franței.

„Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 km pătraţi”, precizează IGSU.

Capacitatea de 10.000 de litri a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficienţă sporită misiunilor, continuitate în intervenţie şi acoperirea în cele mai bune condiţii a suprafeţei afectate de incendii, adaugă sursa amintită.

Toată echipa a ajuns în baza de operații

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat că tot personalul modulului național a ajuns în baza de operații.

Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este şi punctul de comandă al pompierilor francezi.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă dintr-un modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie, se mai arată în informarea IGSU, potrivit Agerpres.

Ajutorul este acordat în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală