Ponta apare într-un top CNN al marilor plagiatori. Ce companie selectă are fostul premier

Ponta apare într-un top CNN al marilor plagiatori. Ce companie selectă are fostul premier

Victor Ponta apare într-un top realizat de CNN al marilor plagiatori ai lumii politice. Alături de el se mai află senatori americani, foști candidați la președinție și mari politicieni europeni.

Rușinosul loc I este ocupat de vicepreședintele american Joe Biden. La finele anilor 80, el a fost nevoit să se retragă din cursa pentru Casa Albă, după ce un jurnalist a dezvăluit că acesta a plagiat un discurs al unui politician britanic. În plus, Biden ar fi furat și pasaje din discursurile lui JFK sau Robert Kennedy.

Nici Vladimir Putin nu lipsește din clasament. El a copiat în 16 din cele 20 de pagini ale disertației în economie. Pal Schmitt, fostul președinte al Ungariei, a avut pasaje copiate în 200 din cele 215 pagini ale lucrării sale de disertație.

În top se mai află și un fost Ministru al Educației: Annette Schavan din Germania a rămas fără titlul de doctor după ce un blogger a demonstrat că aceasta a plagiat o lucrare din 1980.

Cât despre fostul premier român, CNN a relatat despre retragerea titlului de doctor obținut în 2003, dar și despre faptul că fostul premier a declarat că totul este o răzbunare a lui Traian Băsescu.

Ultima oră
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)