Ponta, Șova și Gorghiu, audiați la ÎCCJ în dosarul Turceni-Rovinari (VIDEO)

Ponta, Șova și Gorghiu, audiați la ÎCCJ în dosarul Turceni-Rovinari (VIDEO)
Foto:adevarul.ro

Victor Ponta, Dan Șova și Alina Gorghiu s-au prezentat vineri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru un nou termen în dosarul Turceni-Rovinari, informează B1 TV.

Niciunul dintre ei nu a dorit să dea declarații în fața jurnaliștilor.

Ponta, Șova și Gorghiu, audiați la ÎCCJ în dosarul Turceni-Rovinari

#DIRECT_ONE_dalf8q#

În acest dosar, Victor Ponta este trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007-decembrie 2008, prin acest cabinet individual de avocat, Victor Ponta a obținut de la SCA "Șova și Asociații" suma de 181.439,98 de lei. Suma ar fi fost achitată în schimbul unor activități care, în realitate, nu s-au efectuat.

Senatorul Dan Șova este acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

La rândul ei, copreședinta PNL Alina Gorghiu a fost chemată în fața instanței pentru că, prin societatea de avocatură la care era acționar, a avut contracte cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. În vreme ce Șova a reprezentat complexul Turceni, aceasta avea un contract similar cu Electrica.