Poşta Română şi-a dat în judecată fostul şef pentru postări negative pe Facebook. Reacţia lui Andrei Stănescu

Poşta Română şi-a dat în judecată fostul şef pentru postări negative pe Facebook. Reacţia lui Andrei Stănescu

Este scandal între Poşta Română şi fostul său director, Andrei Stănescu.
Lucrurile au degenerat, astfel încât s-a ajuns chiar în instanţă.

Poșta Română îi cere acestuia despăgubiri de 50.000 de euro, în urma unor postări pe… Facebook. Compania îl acuză pe Andrei Stănescu că i-ar fi creat un prejudiciu de imagine în urma postărilor negative de pe pagina acestuia, anunţă profit.ro.

„Poșta Română solicită plata daunelor – interese compensatorii, reprezentând echivalentul prejudiciului produs companiei de către Andrei Stănescu, prin nerespectarea obligațiilor asumate de acesta prin contractul individual de muncă. Totodată, compania solicită obligarea acestuia la plata cheltuielilor de judecată”, se arată într-un mesaj al companiei.

Fostul director mai este acuzat că ar fi încălcat angajamentul de confidențialitate, prin care acesta s-ar fi obligat să nu dezvăluie, sub nicio formă, fapte sau date care, devenite publice, ar produce daune materiale sau morale companiei sau clienților săi.

Andrei Stănescu a fost director interimar al Poştei Române în perioada ianuarie – septembrie 2017 şi, după ce a fost înlăturat de la conducerea companiei, a criticat pe pagina sa de Facebook măsurile adoptate de „binomul” Lucian Şova (fost ministru al Comunicaţiilor, actual şef al Transporturilor) – Elena Petraşcu (cea care i-a succedat la conducerea Poştei şi care a demisionat în februarie 2018).

De asemenea, el a preluat și distribuit mai multe materiale critice referitoare la deciziile adopate de conducerea Poștei şi de Ministerul Comunicațiilor.

Reacţia fostului director nu s-a lăsat aşteptată. Andrei Stănescu susţine că tot ce a publicat pe pagina sa de Facebook „au fost reacții și argumente reale la acuzațiile” care i s-au adus de către „strălucita conducere de la acea vreme Şova-Petrașcu” şi că în cererea de chemare în judecată este invocat „un amalgam de minciuni și presupuse fapte care nu au legătură cu realitatea”.

„Dacă tot s-a publicat acest articol vreau să fac următoarele precizări: eu tot ce am postat pe pagina mea de fb au fost reacții și argumente reale la acuzațiile care mi s-au adus de către strălucita conducere de la acea vreme Şova-Petrașcu. Se pare că adevărul despre cum s-au desfășurat de fapt lucrurile în ceea ce mă privește și nu numai a împins binomul Şova-Petrașcu către o cerere de chemare în judecată a mea, invocând un amalgam de minciuni și presupuse fapte care nu au legătură cu realitatea. Sunt foarte încrezător în justiția română și în verticalitatea judecătorilor și ca atare aștept ca dreptatea să se facă în sala de judecată”, a scris miercuri Andrei Stănescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe