Poșta Română, plângere penală împotriva unor membri din fosta conducere, printre care noul ministru al Comunicațiilor

Poșta Română, plângere penală împotriva unor membri din fosta conducere, printre care noul ministru al Comunicațiilor
Foto: Alba24

Poșta Română a redactat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București împotriva unor membri din fosta conducere a companiei. Între ei se află și Alexandru Petrescu, noul ministru al Comunicațiilor, informează profit.ro.

În respectiva plângere penală se face referire la infracțiuni precum abuz de încredere, deturnare de fonduri, delapidare, gestiune frauduloasă și abuz în serviciu, prejudiciul fiind estimat la 1,8 milioane lei.

Plângerea este semnată de Elena Petrașcu, în calitate de reprezentant și director general al Poștei. Ea a condus compania din octombrie 2017 până în februarie 2018.

Documentul arată că, în 2015, sumele destinate majorării capitalului social al companiei de brokeraj, PRBA, ar fi fost folosite, prin dispoziția administratorilor, pentru achitarea cheltuielilor curente înainte de obținerea aprobării din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și înregistrării la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Compania de brokeraj este controlată integral de Poșta Română, unde statul deține peste 90% din acțiuni, diferența revenind Fondului Proprietatea. În plângerea penală este precizat că se bazează pe constatări ale Corpului de Control din cadrul Poștei Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe