Povestea incredibilă despre cum a fost capturat în România un fost ofițer KGB implicat într-un asasinat în Rusia (VIDEO)

Povestea incredibilă despre cum a fost capturat în România un fost ofițer KGB implicat într-un asasinat în Rusia (VIDEO)

Colonelul în rezervă Dan Dumitru, care a activat în cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) din cadrul Poliției Române a povestit pentru ProLex.tv cum s-a desfășurat o misiune la care a participat pentru capturarea unor personaje extrem de periculoase, acuzate de comiterea unui asasinat în Rusia, printre care și fost maior din KGB.

"A dispărut la un moment dat un politician, a fost filmat de camera unei bănci prin Rusia chiar în momentul în care era răpit, i s-a găsit doar pantoful și persoana respectivă nu a mai fost găsită niciodată. Am înțeles că supărase pe cineva din conducerea Kremlinului și de aici i s-ar fi tras.

Problema a fost că s-a dovedit că a fost un asasinat la comandă. Cetățenii respectivi se aflau la un moment dat pe teritoriul României undeva în apropierea Mall Vitan. Ne-au trimis să îi luăm. Am stat foarte mult timp până la un moment când ni s-a spus că putem merge la bază că nu se adeverește, mai așteptăm să vedem când vin acasă.

Nici nu ne-am pus bine în mișcare că am fost chemați înapoi urgent că unul dintre ei părăsește apartamentul. Nu ne-a spus nimeni cum arăta individul sau cât de bine era pregătit ci când am intrat pe scara blocului ieșea. Din lift a ieșit o matahala la 1.90 și ceva cu 160 de kilograme, unul pe care crăpa trainingul pe el. Primul meu gest a fost să îl lovesc zdravăn între picioare, m-am încolăcit practic pe el, a trebuit să mă încolăcesc puternic pe el și să îl sugrum din spate. S-a ridicat cu mine ca și cum nu aș fi fost nimic în spatele lui, am spart cu ceafa o protecție de la un bec. Nu i-am dat drumul că atunci cu siguranță mă facea bucăți. L-am strâns cât am putut de tare și am căzut cu el jos. I-am pus cătușele, numai la primul rând de dinți a strâns, atât de groase avea încheieturile. A rupt și cătușele mai târziu, l-am prins de bara de la mașina și el a tras de a rupt balamaua.

Celălalt era în apartament, ăsta despre care se vorbea, se zvonea, că ar fi fost maior în KGB sau ceva de genul ăsta și un om foarte dur și bine pregătit pe arte marțiale. Nu am găsit armament sau altceva dar ne-am luptat cu el ceva timp. 4 inși ne-am tăvălit un pic cu el pentru că ei făceau lupte tătărești, am format și ceva obiecte pe acolo, dar a fost imobilizat",a povestit Dan Dumitru.

Povestea incredibilă despre cum a fost capturat în România un fost ofițer KGB implicat într-un asasinat în Rusia

#DIRECT_ONE_0y2bhg#

Urmăriți B1TV.ro și pe