Prahova: Scheletul unui fost director, mort în secolul trecut, folosit de elevi la orele de anatomie (VIDEO)

Prahova: Scheletul unui fost director, mort în secolul trecut, folosit de elevi la orele de anatomie (VIDEO)

Elevii de la școala din localitatea prahoveană Puchenii Moşneni învaţă anatomie pe scheletul unui fost director al şcolii, fost învăţător la începutul secolului trecut.

Alexandru Grigore Popescu a murit în jurul anului 1965 și și-a lăsat scheletul prin testament, ca material didactic, relatează Mediafax. În testament, acesta a scris ca și-a dorit mereu să obțină un schelet pentru lectiile de biologie, însă, cum nu a reușit, își donează propriul schelet în acest scop. Cazul a fost prezentat și într-un articol publicat pe site-ul britanic dailymail.co.uk.

”Se pare că rămăşiţele au fost descompuse într-o baie de acid, iar oasele au fost asamblate şi duse în şcoală”, explică profesorul de istorie Sorin Stanciu.

El a spus că, odată cu oasele, şcoala a primit moştenire de la fostul cadru didactic o serie de caiete cu însemnări, versuri şi cântece pentru copii.

În prezent, oasele fostului profesor sunt ţinute într-o vitrină de sticlă, în spatele sălii în care învaţă elevii de clasa a VIII-a și sunt îngrijite de femeia de serviciu.

Oficialii din Educație au făcut verificări în acest caz și și-au dat acordul ca scheletul fostului profesor să fie folosit în școală.

Profesorii şcolii şi autorităţile locale fac demersuri pentru ca scheletul să rămână şi generaţiilor următoare.

„Am discutat despre ce se poate face pentru mai buna conservare a scheletului. Am luat legătura cu Muzeul Antipa şi cu Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova. Trebuie să facem ceva pentru ca această moştenire să nu se piardă”, adaugă profesorul de istorie Sorin Stanciu.

Prahova: Scheletul unui fost profesor, folosit la orele de anatomie

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)