Precizările ministrului Educației despre renunțarea la purtarea măștii de protecție în curtea școlii: Lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei şcoli

Precizările ministrului Educației despre renunțarea la purtarea măștii de protecție în curtea școlii: Lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei şcoli
Foto: Guvernul României / Facebook

Decizia privind renunțarea la purtarea măștii de protecție în curtea școlii va fi luată de conducerea fiecărei unități de învățământ în parte. Precizarea a fost făcută, luni, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că în acest caz se recomandă păstarea unui program decalat al elevilor pentru ca astfel să se evite aglomerările.

Ce spune ministrul Educației despre renunțarea la purtarea măștii de protecție în curtea școlii

„Se poate renunţa, conform HG, la obligativitatea purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor cu condiţia evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o către toate şcolile de a păstra programul decalat, deci inclusiv decalarea pauzelor. La nivelul Municipiului Bucureşti s-a luat acea decizie de purtare a măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea şcolii. Este vorba de evitarea unor aglomerări create de părinţi atunci când îşi aduc sau când îşi iau copii de la şcoală. În curtea şcolii, lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei şcoli, care poate decide programul decalat, deci evitarea aglomerărilor, sau nu”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, luni.

În cazul în care unitățile de învățământ nu pot asigura un program decalat al elevilor, se recomandă în continuare folosirea măștii de protecție și în curtea școlii.

Sorin Cîmpeanu a declarat luni, pentru B1 TV, că va semna împreună cu Ioana MIhăilă, ministrul Sănătății, Ordinul comun privitor la condițiile de revenire aelevilor în bănci.Practic, se mențin toate prevederile de până acum cu o singură excepție, cea legată de faptul că se ia în calcul strict incidența zilei de vineri pentru a se stabili dacăelevii merg la școală sau nu în săptămâna ce urmează.

Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a ajuns la o rată a incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus sub 1 la mia de locuitori, astfel că ministrul Educației a precizat că toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce în bănci începând de miercuri, dacă între timp se va întruni o ședință a Comitetul Muncipiului București pentru Situații de Urgență care să își dea acceptul în acest sens.