Preot: Nu o să facă Biserica, la Centenar, autostrăzi și spitale sau școli

Preot: Nu o să facă Biserica, la Centenar, autostrăzi și spitale sau școli

Duminică a fost sfințit unul din cele mai importante simboluri ale României moderne, a declarat preotul Visarion Alexa. El a mai susținut că și-ar fi dorit ca, de Centenar, Catedrala Mântuirii Neamului să nu fie unicul simbol al României și să fie inaugurate autostrăzi, școli și spitale, dar ”nu toată lumea și-a făcut treaba”.

”Catedrala națională, o idee apărută acum 140 de ani, concretizată abia după 140 de ani. E o dorință a poporului român, care s-a conturat cu ajutorul Patriarhului Daniel și a devenit concretă. Această sută de ani este marcată prin sfințirea acestei catedrale. Suntem de acum înainte pe harta creștinismului internațional, pe harta lumii civilizate. Când mergeți în Europa, cei mai mulți dintre dumneavoastră și noi ne fotografiem cu marile catedrale. De azi, turistul european care pășește în România va putea să viziteze una din marile realizări ale Europei, care poate sta lângă celelalte catedrale europene. Cred că e un eveniment unic în toată istoria României. Nu s-a întâmplat până acum să avem o catedrală dedicată națiunii române, care să marcheze un eveniment atât de important”, a spus Visarion Alexa, pentru Digi24.

El a adăugat că „mare parte a poporul român a fost de acord ca parte a bugetului de stat, au fost și persoane care au contestat asta, să participe la edificarea acestui monument important”.

”Mi-aș fi dorit să văd și o autostradă, o mare instituție de învățământ, un spital metropolitan inaugurate anul acesta, dar nu toată lumea și-a făcut treaba. Biserica, cu un om foarte harnic cum este Patriarhul Daniel, a reușit această performanță, ca într-un timp foarte scurt să mobilizeze forțe economice și administrative românești ca acest proiect, în lipsă de alte proiecte, să devină unicul simbol al Centenarului. Nu o să facă Biserica, la Centenar, autostrăzi și spitale sau școli”, a mai spus preotul.