Preotul din Suceava, anchetat în cazul bebelușului mort la slujba de botez, a fost suspendat din funcție

Preotul din Suceava, anchetat în cazul bebelușului mort la slujba de botez, a fost suspendat din funcție
Foto: ziaruldeiasi.ro

Preotul din Suceava, implicat în moartea tragică a unui bebeluș chiar la botez, a fost suspendat din funcție. Acesta nu mai poate sluji pe durata anchetei. Reamintim că în cursul weekendului trecut, un bebeluș de șase săptămâni și-a pierdut viața, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul creștinării.

Preotul din Suceava, suspendat din funcție

Anunțul demiterii preotului din Suceava a venit chiar de la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Acesta a explicat, pentru Medikatv.ro, ce se va întâmpla cu preotul din Suceava pe durata anchetei.

Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a explicat Vasile Brănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Totodată, Arhiepiscopia Sucevei a dispus o anchetă disciplinară în cazul preotului implicat în decesul unui bebeluș de doar șase săptămâni. Totodată și organele judiciare locale au deschis un dosar in rem și fac verificări în acest caz.

În primă instanță, polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Acum, însă, în condițiile în care bebelușul a decedat, fapta va fi încadrată la ucidere din culpă. În acest moment, se fac cercetări cu privire la faptă (in rem), însă este posibil ca acestea să fie îndreptate către preotul care a oficiat slujba de botez. Pedeapsa pentru fapta de ucidere din culpă este de cuprinsă între un an și cinci ani de închisoare.

Bebeluș, mort în urma botezului

Reamintim că un bebeluș de șase săptămâni a murit duminică, la Spitalul Județean din Suceava. Copilul a înghițit o cantitate mare de apă și a fost resuscitat chiar în biserică. El a intrat în stop cardio-respirator după ce preotul de la Biserica din cartierul Zamca l-a scufundat în cristelniță. Primul ajutor a fost acordat de familie, apoi s-a sunat la 112. Un echipaj SMURD a ajuns rapid la fața locului, dar bebelușul era deja în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare.