Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”

Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații. Sursa: Freepik

Lucian Heiuş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a susținut că nu se vor efectua controale în curând la profesorii care dau meditații elevilor. Acesta a subliniat că fenomenul „se practică de mulți ani”.

În același timp, președintele ANAF a susținut că au fost deja trimise „scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor” și celor care obţin venituri din „saloane de înfrumuseţare”.

„Nu cred că o să pornim în curând controale”

Lucian Heiuș a subliniat că a fost demarată o campanie de informare a profesorilor care dau meditații pentru a-și înființa un PFA.

„Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a arătat Heiuş, potrivit G4Media.

„Să vedem care este efectul”

Șeful ANAF a amintit despre proiecte-pilot pentru persoane care obţin venituri din diferite activităţi, derulate în județele Constanța și Brașov.

„Avem un proiect-pilot pentru judeţele Braşov şi Constanţa, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să îşi declare care sunt obligaţiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obţin venituri din acele saloane de înfrumuseţare. Aici este pilot Bucureştiul şi Ilfov. Să vedem care este efectul”, a declarat Heiuş.

Urmăriți B1TV.ro și pe