Președintele CJ Buzău avea aparatură de bruiaj pentru că se temea de interceptări. Finul său a recunoscut că i-a dus acestuia o sacoșă cu bani

Președintele CJ Buzău avea aparatură de bruiaj pentru că se temea de interceptări. Finul său a recunoscut că i-a dus acestuia o sacoșă cu bani

Președintele CJ Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, se temea că va fi săltat de procurorii DNA, aşa că a instalat aparatură de bruiaj în incinta instituţiei pe care o conduce. Tehnica a fost găsit de anchetatori la percheziţii. Potrivit unor surse, șeful CJ Buzău ar fi avut asupra lui la flagrant 13.000 de lei.

Finul lui Bîgiu, Florin Colgiu şi-a recunoscut faptele la audieri şi a mărturisit procurorilor că anul trecut i-ar fi dus o sacoşă plină cu bani naşului său, spun aceleasi surse.

DNA cere arestarea lui Cristian Bîgiu pentru că ar fi acordat un contract fictiv Gabrielei Bădică, fost consilier judeţean în Călăraşi.

Anchetatorii au descins la casa lui Bîgiu, dar și la Consiliului Județean, de unde au ridicat trei saci și mai multe cutii pline cu documente. 6.500 de lei ar fi urmat să ajungă la finul baronului de Buzău, Florin Colgiu, şi el reţinut de procurori, fiind unul dintre intermediarii afacerii. El este acuzat de complicitate la luare de mită. Colgiu, care este Președintele Organizației de Tineret a PNL Buzău, a fost suspendat din partid.

Potrivit DNA, Cristinel Bîgiu i-ar fi cerut unuia dintre directorii din Consiliului Judeţean să împartă proiectul de Strategie de dezvoltare durabilă a județului Buzău în mai multe etape, pentru a evita procedura de licitaţie publică prin care trebuiau date contractele.

Directorul din subordinea lui Bîgiu ar fi găsit o firmă dispusă să întocmească actele false. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Asociația pentru Dezvoltare, lnovație, Cultură și Antreprenoriat din Călărași, deţinută de Gabriela Bădică, fost consilier judetean în Călăraşi, pusă şi ea sub învinuire pentru dare de mită.

Femeia ar fi semnat documentele de realizare a proiectului iar în contul asociaţiei ar fi ajuns o sumă de bani din bugetul Consiliului Judeţean Buzău. Gabriela Bădică ar fi obţinut un comision iar restul banilor ar fi ajuns, prin intermediari la Cristinel Bîgiu.

Aşa ar fi primit preşedintele CJ Buzău 70.000 de lei anul trecut. În urmă cu câteva zile, Cristinel Bîgiu a cerut urgent o a doua tranşă de 50 de mii de lei. Astfel, subalternul său i-a dat banii unui intermediar iar acesta s-ar fi prezentat în parcarea din faţa blocului unde locuieşte Bîgiu, moment în care ar fi avut loc flagrantul.

Banii nu ar fi ajuns efectiv în posesia lui Bîgiu, acesta cerându-i intermediarului să păstreze suma la dispoziţia lui Bîgiu, spun procurorii DNA.

Potrivit unor surse cel care l-ar fi denunţat pe seful CJ Buzău este chiar directorul alături de care Bîgiu ar fi pus la cale întreaga afacere.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti vor decide dacă cei doi vor fi arestaţi preventiv.

Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)