Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, rămâne în libertate: CAB a respins recursul DNA

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, rămâne în libertate: CAB a respins recursul DNA

Curtea de Apel București a respins vineri recursul procurorilor DNA la decizia de cercetare sub control judiciar a președintelui CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, astfel că acesta rămâne în libertate.

Judecătorii Tribunalului București nu au admis pe 20 martie cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile a procurorilor DNA, astfel că aceștia au contestat decizia.

Din rechizitoriul DNA reiese că în perioada 2011 – 2013, „Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a 3 controale incluse în programul de activitate al acestei instituții.

Totodată, „a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului și care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA”, se mai precizează în document.

În plus, „în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale, prin aceste acțiuni producând un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro”, mai informează DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe