Președintele SIVECO: Vom declanșa o acțiune judiciară împotriva raportului de audit al comisiei Ministerului Educației din 2005

Președintele SIVECO: Vom declanșa o acțiune judiciară împotriva raportului de audit al comisiei Ministerului Educației din 2005
Foto: mediafax.ro

Directorul general și președintele SIVECO, Florin Ilia, a declarat pentru Ziarul Financiar că instituția va declanșa o acțiune judiciară împotriva raportului de audit al comisiei Ministerului Educației din 2005, referitor la Sistemul Educațional Informatizat.

Potrivit acestuia, ”raportul respectiv se bazează pe un simulacru de analiză: în cinci zile ”s-au verificat” 13 bibliorafturi de documente, respectiv membrii comisiei au citit cu o viteză de 13 pagini pe minut”.

Ilia a precizat că SIVECO a decis să reacționeze în acest moment pentru că datele conținute în raport stau la baza tuturor atacurilor îndreptate împotriva firmei.
 
”În 2005 SIVECO a răspuns cu argumente clare din raport, punând la dispoziția clientului, adică MEC, toate informațiile lămuritoare. Faptul că raportul a fost nefundamentat și incorect este dovedit de reluarea contractului în mai 2005, în aceleași condiții, de către aceeași conducere a MEC care girase raportul comisiei de audit”, a afirmat Ilia.

”Licențele pentru lecțiile furnizate în cadrul SEI 1-4 sunt cu 72% mai mici decât prețul de raft al altei licențe. O parte din lecțiile furnizate (inclusiv cele 10 realizate de elevi în cadrul consursurilor informatice) au fost oferite cu titlu gratuit”, a explicat președintele SIVECO.

El a precizat că instituția nu a furnizat niciodată echipamente în programul SEI.

”Producătorii Compaq, HP, IBM au livrat, pe baza contractelor de cesiune semnate direct cu MEC, echipamente cu un preț cu 50% mai mic, fără adaos comercial din partea vreunui intermediar. SIVECO nu a fost niciodată intermediar în livrarea de hardware, nu a negociat, nu a cumpărat și nu a vândut echipamente către MEC”, a subliniat Florin Ilia.

Mai mult, el a arătat că ”prețurile laboratoarelor integrate (echipamente și servicii) furnizate de HP și IBM în SEI au fost cu 25% mai ieftine decât prețurile din piață din anul 2005”.

Nu în ultimul rând, Ilia a afirmat că prioritatea pe termen scurt a SIVECO este continuitatea businessului.

SIVECO are în România peste 700 de angajați și o cifră de afaceri de 64 milioane euro.

Ultima oră
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)
12:24 - Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)