Prima zi în care masca este obligatorie și în afara obiectivelor turistice de pe Valea Prahovei. Primăria Sinaia, despre spațiile deschise și intervalele orare în care trebuie purtată

Prima zi în care masca este obligatorie și în afara obiectivelor turistice de pe Valea Prahovei. Primăria Sinaia, despre spațiile deschise și intervalele orare în care trebuie purtată
foto: Pixabay

Primăria Sinaia a anunțat că sâmbătă, 1 august, este prima zi în care purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice deschise din oraș, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane etc), exteriorul obiectivelor turistice și în cadrul evenimentelor publice. Măsura nu este valabilă pentru copiii cu vârstă mai mică de cinci ani și este valabilă în intervalele orare 07:00-11:00 și 15:00-23:00.

Prima zi în care masca este obligatorie și în afara obiectivelor turistice de pe Valea Prahovei. Mesajul Primăriei Sinaia

„De mâine, 1 august 2020, începând cu ora 07:00, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise, cum ar fi: piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane etc.), exteriorul obiectivelor turistice și în cadrul evenimentelor publice, în intervalele orare 07:00-11:00 și 15:00-23:00. Excepție de la această regulă sunt copiii cu vârstă mai mică de cinci ani”, a scris Primăria Sinaia, vineri seară, pe Facebook.

Publicată de Primaria Sinaia peVineri, 31 iulie 2020

Masca, obligatorie și în spațiile publice deschise aglomerate din alte zone ale țării

Pe fondul creșterii accentuate pe care a înregistrat-o epidemia de coronavirus în România ultimelor zile, masca a devenit obligatorie în spațiile publice deschise aglomerate din mai multe județe ale țării, printre care Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Prahova, Giurgiu, Satu Mare și Gorj, dar și pe litoralul românesc de la Marea Neagră.

România vine după 10 zile consecutive în care au fost depistate peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 la fiecare 24 de ore. Cu un bilanț total de50.886 persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus și 2.343 de decese legate de această boală, epidemia din țară a stabilit noi recorduri negative, atât la nivel de îmbolnăviri nou depistate și fatalități zilnice, cât și din perspectiva pacienților internați în secțiile de terapie intensivă.

„În mai multe rânduri, cel puțin spitalele din București, spitalele de linie 1 și spitalele suport au epuizat paturile de Terapie Intensivă și atunci, sigur că decizia normală pentru a putea să îi tratăm pe acești pacienți a fost să fie transferați, fie pe cale aeriană, fie pe cale terestră, în spitale din vecinătate, astfel încât să beneficieze de Terapie Intensivă. Aceasta este o măsură de salvare, în acest moment, fiindcă presiunea pe serviciile ATI din București este uriașă, Capitala având o creștere de cazuri cunoscută deja de câteva zile, iar secțiile de Terapie Intensivă din linia 1 și suport fiind depășite din punct de vedere al capacității”, a declaratRadu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, vineri seară, în direct pe B1 TV.

Tags: