Primar PSD, DEZMĂȚ pe bani publici: Achiziții supraevaluate chiar și de 100 DE ORI

Primar PSD, DEZMĂȚ pe bani publici: Achiziții supraevaluate chiar și de 100 DE ORI
Foto: pressalert.ro

Dorel Toma, primarul social-democratcare conduce orașul Ghimbav încă din 1992, a fost plasat joi sub control judiciar pentru 60 de zile, el fiind acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu.

În referatul prin care se propunea arestarea preventivă, procurorii DNA au susținut că achizițiile făcute de primăria condusă de Toma erau supraevaluate chiar și de 100 de ori.

De exemplu, ”puieții de mesteacăn au fost achiziționați în perioada 2009 – 2010 cu prețuri cuprinse între 1.510 lei/bucată fără TVA și 1.800 de lei/bucată fără TVA, în condițiile în care prețul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de comercianții de profil (RNP ROMSILVA) era cuprins între 12 lei/bucată fără TVA și 48 lei/bucată fără TVA, în funcție de soi, înălțime și circumferință ”. În acest caz, prețul era supraevaluat de aproximativ 100 deori.

”- puieții de salcie au fost achiziționați în perioada 2009 – 2010 cu prețuri cuprinse între 1600 lei/bucată fără TVA și 1.800 de lei/bucată fără TVA, în condițiile în care prețul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de RNP ROMSILVA era cuprins între 5 lei/bucată fără TVA și 50 lei/bucată fără TVA, în funcție de soi, înălțime și circumferință, iar prețul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de SC (…) SRL era de 12 lei/bucată cu TVA – preț supraevaluat de aproximativ 30 ori

– puieții de tei au fost achiziționați în perioada 2009 – 2010 cu prețul de 1.600 lei/bucată fără TVA, în condițiile în care prețul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de RNP ROMSILVA era cuprins între 4 lei/bucată fără TVA și 48 lei/bucată fără TVA, în funcție de modul de livrare, înălțime și circumferință, iar prețul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de SC (…) SRL era cuprins între 8,40 de lei/bucată cu TVA și 60 de lei/bucată cu TVA – preț supraevaluat de aproximativ 30 ori”, se mai arată în referatul procurorilor DNA, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)