Mircia Gutău, prima REACŢIE după decizia ICCJ: ‘Au fost 12 ani de UMILINŢĂ…’

Mircia Gutău, prima REACŢIE după decizia ICCJ: 'Au fost 12 ani de UMILINŢĂ...'

Primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, afirmă, după ce ICCJ a decis rejudecarea procesului în care fusese condamnat în primă instanță la 3 anid e închisoare, că este convins că va fi achitat.

„Greu de spus ce sentiment mă încearcă dupa 12 ani de umilinţă. Încerc sa fiu temperat, îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la aceasta faza, în care ÎCCJ să caseze soluţia de condamnare. Se judecă la Curtea Supremă şi rămân valabile soluţiile de achitare, ceea ce mă face să văd că sunt judecători care judecă după lege. Sunt convins că voi primi achitare pentru că nu se poate să nu existe nicio probă la dosar, nici măcar o înregistrare telefonică în care să fiu implicat. (…) Am spus „Nu” şi am ridicat mâna în sus. Au spus că e adevărat că am spus nu, dar că am făcut un semn cu mâna dreaptă că da. Ce au mai spus ei e că la plecarea denunţătorului i-am răspuns la salut cu „v-am pupat”. Şi îmi spun că între mine şi denunţător e un grad de apropiere. „, a povestit Mircia Gutău la Antena 3.

„E ceva greu de imaginat. Am reusit să trec prin momentele greke, dar cel mai tare m-a durut umilinţa soţiei mele, care a fost de 108 ori la mine în închisoare şi umilinţa de a sta la poartă. (…) Sunt imagini greu de imaginat. Norocul meu a fost că am o familie extraordinară. Au fost alături de mine şi acest lucru mi-a dat putere să înving”, a completat Gutău.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis anularea sentinţei de 3 ani de închisoare şi reluarea dosarului de la început a dosarului fostului primar de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. (Detalii AICI)