Primăria a rupt protocolul încheiat cu fundația Vier Pfoten pentru sterilizarea câinilor: ”Suspendarea este ilegală”

Primăria a rupt protocolul încheiat cu fundația Vier Pfoten pentru sterilizarea câinilor: ”Suspendarea este ilegală”
Foto: evz.ro

Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân a suspendat protocolul pentru sterilizarea câinilor comunitari încheiată cu fundația Vier Pfoten, cerând în același timp ONG-urilor să părăsească adăpostul de câini al municipalității unde steriliza câinii, potrivit unui anunț făcut de fundație, relatează HotNews.

Vier Pfoten susține că municipalitatea a luat această decizie pentru a putea eutanasia câinii.

Suspendarea acestui protocol este ilegală. Ei nu au voie să spuspende protocolul. Doar noi putem suspenda, potrivit protocolului de colaborare. Am vorbit cu directorul ASPA în această dimineață. Dânsul ne-a spus că ne dă afară fiindcă nu mai avem loc deoarce vor veni opt medici să se ocupe de sterilizări. Noi sterilizam gratuit, de ce să nu ne lase și să cheme pe cineva să o facă pe bani publici. Din punctul meu de vedere minte. Se vor apuca de omorât câini. S-a votat și în Consiliu și în Parlament. Noi nu vom pleca de aici decât atunci când protocolul se va încheia legal„, a declarat pentru sursa citată Anca Tomescu, coordonator proiect animale fără stăpân la Vier Pfoten.

Potrivit proiectului de sterilizare ce a început în aprilie 2013, câinii fără stăpân sunt aduși la clinica din bulevadrul Theodor Pallady de către echipajele ASPA sau de către cetățenii care doresc să se implcie activ.

Protocolul ar trebui să se în cheie în martie 2014.

Cel de al doilea proiect a fost început în primăvara anului 2012 și se desfășoară doar pe teritoriul Sectorului 6. Acesta implică și prezența mai multor echipe de prinzători ai Vier Pfoten, iar medicii fundației își defășoară activitatea într-un spațiu amenajat în curtea ADP Sector 6.

Vier Pfoten susține că din 2002 și până în prezent au sterilizat peste 10.600 de maidanezi din Capitală.

Ultima oră
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)