Primăria Capitalei: „În accidentul din Rahova au fost implicate trei tramvaie. Unul l-a produs, altul l-a agravat”

Primăria Capitalei: „În accidentul din Rahova au fost implicate trei tramvaie. Unul l-a produs, altul l-a agravat”

Din raportul preliminar întocmit de Primăria Capitalei şi RATB rezultă că trei tramvaie au fost implicate în accidentul produs miercuri în sectorul 5, la intersecţia Calea Rahovei – strada Sebastian, unul dintre acestea fiind cel care a produs evenimentul, iar un altul l-a agravat.

 Astfel, în incident au fost implicate trei tramvaie: tramvaiul cu numarul 136 (din linia 41) – cel care a trecut primul; tramvaiul  cu numărul de înmatriculare 204 (tot linia 41) – cel care se afla în spatele tramvaiului 136; tramvaiul 306 (din linia 32) – care circula regulamentar din sens opus.

„Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, conducătorul tramvaiului 204 a schimbat macazul (care se acţionează electric, din interiorul cabinei) fără a se asigura că tramvaiul din faţa sa (nr. 136) a ieşit din zona de acţionare a macazului. În consecinţă, tramvaiul 136 a deraiat, s-a rupt de la al doilea burduf şi a acroşat tramvaiul 306, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, cabina tramvaiului 306 a fost deformată, iar parbrizul acesteia, spart”, se arată în comunicatul PMB, cita de Mediafax.

Potrivit raportului, conducătorul tramvaiului 204 a încălcat Regulamentul de Exploatare RATB.

În concluzie, conducătorul tramvaiului cu numărul 204 din linia 41 a dat o comandă greşită, deoarece în loc să opreasca tramvaiul cu cinci metri înainte de patina de acţionare, a depăşit-o pe aceasta cu peste cinci metri, explică reprezentanţii municipalităţii. 

Totodată, nici conducătorul tramvaiului cu numărul 136  nu a respectat prevederile Regulamentului de Exploatare RATB, pentru că nu a urmărit ca toate boghiurile (cupluri de roţi pe care este articulat şasiul vagoanelor şi care le permite luarea curbelor) să urmeze traseul stabilit, fapt care a dus la agravarea urmărilor accidentului produs de tramvaiul din spatele său, se mai arată în comunicat.

Un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria a intrat în coliziune, miercuri, cu unul al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii. Optsprezece persoane au fost rănite în urma accidentului.

Tags: