Primăria Capitalei: Se redeschide Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (FOTO)

Primăria Capitalei: Se redeschide Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (FOTO)

Primăria Municipiului București anunță că începând de sâmbătă, 14 aprilie, Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrau) va fi redeschisă.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ALPAB, cu sprijinul peisagistilor recomandati de Ambasada Japoniei in Romania si al specialistilor Universitatii de Arhitectura „Ion Mincu”, a finalizat lucrarile de reabilitare, revitalizare si reamenajare peisagistica a Gradinii Japoneze din Parcul Regele Mihai I (Herastrau), se arată într-un comunicat de presă al Primariei Capitalei.

Refacerea acestui obiectiv turistic a presupus crearea unui peisaj coerent si unitar, prin lucrari de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai inalte numite ‘Muntele’, reamenajarea aleilor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar si lucrari de intretinere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor si a ciresilor japonezi.

Pentru a pastra specificul si particularitatea amenajarii peisagistice acestui tip de gradina, ALPAB a plantat, din serele proprii, un numar de 10 artari japonezi si 481 de azalee.

Plantarea de material dendro – floricol decorativ a fost executata astfel incat, pe parcursul celor patru anotimpuri, sa fie creat un peisaj deosebit prin paleta de culori diversificata a frunzelor si florilor decorative.

Gradina Japoneza a fost creata in urma cu 20 de ani la initiativa si cu implicarea directa a Ambasadei Japoniei in Romania. In decursul timpului, peisajul initial din cadrul acestei gradini s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrari de reabilitare, revitalizare si reamenajare.