Primăria Galaţi vrea Walk of Fame ca la Hollywood, cu personalități locale, pe o stradă ce urmează a fi reabilitată

Primăria Galaţi vrea Walk of Fame ca la Hollywood, cu personalități locale, pe o stradă ce urmează a fi reabilitată
Walk of Fame - Aleea celebrităților din Hollywood. Foto: Hepta - AGF / Bildagentur RM/AGF

Primăria Galaţi vrea să facă pe strada Domnească, ce urmează a fi reabilitată, un ”Walk of Fame” ca la Hollywood, unde să fie promovate personalitățile locale.

În ultima şedinţă a Consiliului Local s-au stabilit indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a străzii, pe segmentul cuprins între strada N. Gamulea (Biserica Greacă) şi strada Gării (Biserica Catolică), informează Monitorul de Galați.

Planul Primăriei Galați pentru strada Domnească

Proiectul include lucrări de modernizare şi reabilitare a carosabilului şi trotuarelor, refacerea zonei din faţa Teatrului Dramatic, modernizarea spaţiilor verzi, sisteme de irigaţii automatizate, piste pentru biciclişti, iluminat public de tip led.

De asemenea, e prevăzută amenajarea de elemente tip ”Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame” pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului.

„Venind în întâmpinarea gălăţenilor, ne dorim ca strada să fie pietonală în weekend, pe modelul zonei Spicu – Romarta care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul din Galaţi.

Municipalitatea mai dorește renovarea Teatrului Dramatic, construirea de parcări subterane și reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluţiei.
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 21.782.244 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe