Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, cercetată de DGA pentru şantaj şi instigare

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, cercetată de DGA pentru şantaj şi instigare
Foto: bzi.ro

Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) o cercetează pe Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, pentru şantaj în dosarul demiterii a doi directori de la Liceul “Henri Coandă” din Craiova.

Olguţa Vasilescu l-ar fi şantajat pe actualul Inspector General al ISJ Dolj, dorind înlocuirea acestuia cu finul său, care este acum adjunct.

“Dosarul a fost deschis ca urmare a demiterii celor doi directori în luna martie 2013. Obiectul şantajului ar fi reprezentat de presiunile exercitate de Lia Olguţa Vasilescu asupra inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Georgică Bercea, pentru schimbarea directorilor din funcţii. Primăriţa l-ar fi ameninţat pe Bercea cu înlocuirea din funcţie în cazul în care nu va proceda la schimbarea celor doi”, notează Evenimentul Zilei.

Este vorba despre demiterile celor doi directori de la Liceul Henry Coandă, Mihai Dragu (fost coleg de partid al Olguţei) şi Marius Tiţa.

Cei doi au reclamat faptul că au fost daţi afară fără realizarea unui audit prevăzut expres de lege. Alături de Olguţa Vasilescu mai sînt cercetaţi alţi doi inspectori de la ISJ Dolj.

Olguţa Vasilescu a încercat să-l înlocuiască  cu orice preţ pe actualul Inspector General al ISJ Dolj cu adjunctul său, Nicuşor Cotescu, care îi este fin.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic