Primarul din Pitești, arestat pentru 30 de zile alături de trei oameni de afaceri: Fiica acestuia, cercetată sub control judiciar

Primarul din Pitești, arestat pentru 30 de zile alături de trei oameni de afaceri: Fiica acestuia, cercetată sub control judiciar

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost trimis după gratii. Edilul a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de coruptie şi în care prejudiciul depăşeşte 5 milioane de euro. Alţi trei oameni de afaceri au fost arestaţi, iar fiica primarului va fi cercetată sub control judiciar.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru primarul Tudor Pendiuc şi oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, în dosarul de corupţie legat de atribuirea şi prelungirea unui contract privind transportul public local.

Fiica primarului, fosta realizatoare TVR Emanuela Elena Pendiuc, şi Florin Şerban Barbu, care fuseseră reţinuţi de procurorii DNA, au fost puşi în libertate, judecătorul dispunând în cazul acestora măsura controlului judiciar.

Avocaţii lui Pendiuc au contestat deja decizia prin recurs.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus în mișcare acțiunea penală și i-au reţinut, joi, pe primarul Tudor Pendiuc, pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată (două acte materiale), şi pe fiica acestuia, fosta realizatoare TVR Emanuela Elena Pendiuc, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Primarul din Pitești, arestat preventiv

Tags: