Primarul Sectorului 2, noi precizări despre măsurile luate în cazul clubului Bamboo: ”Nota de plată la finalul distracției – 33.000 lei, suspendarea activității, cercetarea penală pentru evaziune fiscală”

Primarul Sectorului 2, noi precizări despre măsurile luate în cazul clubului Bamboo: ”Nota de plată la finalul distracției - 33.000 lei, suspendarea activității, cercetarea penală pentru evaziune fiscală”
Foto: facebook.com/RaduMihaiuUSR

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, face noi precizări cu privire la acțiunea de sâmbătă seară, în urma căreia activitatea clubului Bamboo a fost suspendată, după ce a fost organizată o petrecere într-un cort construit fără autorizație, pe un sit arheologic protejat.”Nota de plată la finalul distracției: 33.000 lei + suspendarea activității + cercetarea penală pentru evaziune fiscală”, anunță edilul într-o postare pe Facebook.

Ce sancțiuni au fost aplicate în cazul clubului Bamboo după distracția de sâmbătă seară

Proprietarii clubului au vrut să fenteze legea şi au montat un cort în afara localului. Petrecerea s-a terminat însă cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor, la miezul nopții.

”Încălcarea legii costă.

Pentru că m-a întrebat presa detalii, le las și aici. Aseară la Bamboo: Direcția de Sănătate Publică a aplicat o sancțiune în valoare de 30.000 lei (H.G. 857/2011) cu propunere de suspendare; I.S.U. o sancțiune în valoare de 1.000 lei, Politia Locală două sancțiuni în valoare de 500 lei (Legea nr. 61/1991 – tulburarea liniștii publice) și o sancțiune în valoare de 1.000 lei plus suspendarea activității până la data autorizării (conform O.G. 99/2.000). S.I.C.E. Sector 2 au demarat cercetările penale pentru evaziune fiscală. Secția 7 Poliție a dat două avertismente pe Legea 55/2020.

Nota de plată la finalul distracției: 33.000 lei + suspendarea activității + cercetarea penală pentru evaziune fiscală.

Acestea se adaugă la ancheta penala declanșată tot săptămână asta pentru construire ilegală.

Eu aș zice că e mai ieftin să respectăm legile. Și mai bine pentru toată lumea”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Primarul Sectorului 2, noi precizări despre măsurile luate în cazul clubului Bamboo: ”Nota de plată la finalul distracției – 33.000 lei, suspendarea activității, cercetarea penală pentru evaziune fiscală”

Noile resctricții au intrat în vigoare în Capitală

Începând de duminică ”au intrat în vigoare măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 19 din 27 martie 2021”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Capitalei.

”Instituția Prefectului – Municipiul București reamintește cetățenilor Capitalei că în această seară intră în vigoare două măsuri noi:

– programul agenților economici se desfășoară până la ora 18.00;

– deplasarea în afara locuinței este limitată, după ora 20.00”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Prefecturii Municipiului București.