Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, inițiatorul programului #FAPTE: 5TUDENT 5 – PAȘI SPRE VIITOR, invitat de onoare al studenților de la Academia ‘Ferdinand I’ și Universitatea Națională de Apărare ‘Carol I’, în deputul anului universitar (FOTO)

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, inițiatorul programului #FAPTE: 5TUDENT 5 - PAȘI SPRE VIITOR, invitat de onoare al studenților de la Academia 'Ferdinand I' și Universitatea Națională de Apărare 'Carol I', în deputul anului universitar (FOTO)

În debutul anului universitar 2019-2020, la festivitatea de deschidere, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a fost unul dintre invitații de onoare al studenților de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și a celor de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, ambele instituții de învățământ superior desfășurându-și activitatea pe raza Sectorului 5.

Reamintim că, în premieră națională,Florea a inițiat programul #FAPTE: 5TUDENT 5 – PAȘI SPRE VIITOR, care are drept scop susținerea unui număr de 500 de studenți, locuitori ai Sectorului 5, prin instituirea de burse sociale, de merit și de excelență care să vină în ajutorul studenților și al părinților acestora. Bursele se acordă studenților care au domiciliul în Sectorul 5, care au minim media 8.50 și un venit sub salariul mediu pe membru de familie, condiția fiind să fie studenți la învățământul de zi, la forma de învățământ de stat, la buget.

De bursele oferite de Primăria Sectorului 5 vor beneficia și studenții care își definitivează studiile la masterat. Inițiativa Edilului Sectorului 5 vine în completarea proiectelor derulate în ultimii 3 ani, pentru încurajarea, susținerea și promovarea performanței în orice domeniu, atât în procesul de învățământ, cât și în plan social.

De asemenea, programul își propune să dezvolte relația dintre administrația publică locală și societatea civilă, fiind un factor de coeziune și stabilitate în comunitate.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)