Primele detalii din ancheta INSEMEX, în cazul incendiului de la Piatra Neamț: Flăcările cu pornit de la o candelă aprinsă. Pompierii, sesizați după 13 minute (VIDEO)

Primele detalii din ancheta INSEMEX, în cazul incendiului de la Piatra Neamț: Flăcările cu pornit de la o candelă aprinsă. Pompierii, sesizați după 13 minute (VIDEO)
FOTO: Facebook: Exploziv TV Neamt

Primele date din expertiza INSEMEX în cazul incendiului din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț arată că flăcările au pornit de la o candelă. Aceasta fusese aprinsă pe o noptieră, foarte aproape de un ventilator mecanic, au declarat surse judiciare.

Dosarul se află, în acest moment, la Parchetul General, el fiind preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Piatra Neamț.

În acea seră au fost de gardă doi medici și opt asistente. Aceștia au alertat, prin apel la 112, pompierii abia după 13 minute de la izbucnirea incendiului.

Au trecut nouă luni de la incendiul de la Piatra Neamț în urma căruia 15 persoane și-au pierdut viața.

O candela a declanșat incendiul de la Piatra Neamț

O candela aprinsă a fost factorul ce a condus la tragedia de la Piatra Neamț.

În seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, un incendiu puternic a distrus secția de ATI COVID-19 a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Flăcările au luat viața a 10 persoane, iar alte cinci au decedat după ce au fost transferate la Spitalul Modular de la Lețcani.

Din primele informații ale anchetei realizate de INSEMEX, o candelă aprinsă la căpătâiul unui bolnav grav de COVID-19 a condus la tragedia din sera de 14 noiembrie 2020.

Lumânarea a fost aprinsă în secția de ATI, acolo unde sunt absolut interzise astfel de obiecte, având în vedere că pacienții sunt tratați cu ajutorul aparatelor și al buteliilor de oxigen.

Anchetatorii urmează să stabilească cine a adus candela și de ce asistentele și medicii care erau de gardă nu au observat obiectul, pentru a-l putea îndepărta la timp, înainte ca întreaga secție de ATI să ia foc.

Pompierii au fost chemați după 13 minute

Pompierii au fost sesizați, prin apel la 112, după 13 minute de la izbucnirea incendiului, dar au ajuns destul de repede la fața locului, într-un timp de 5 minute.

Focul a fost stins în aproximativ 20 de minute, după cum se precizează în raportul INSEMEX.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră