Două măsuri prioritare în contextul COVID, anunțate de către Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății

Două măsuri prioritare în contextul COVID, anunțate de către Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătăți, a stabilit prioritățile, în contextul crizei COVID. Deputatul PSD a anunțat joi, că este nevoie de două măsuri prioritare. Una se referă la dezvoltarea sistemului de asistență medicală ambulatorie, cealaltă la creșterea capacității de testare.

„Dezvoltarea sistemului de asistenţă medicală ambulatorie şi creşterea capacităţii de testarea sunt două măsuri absolut necesare, pentru că ele pot duce la controlul pandemiei şi pot evita o mortalitate excesivă, cum s-a întâmplat în acest val patru.

Din păcate, lumea se duce foarte târziu la medic şi aşa apar complicaţii foarte greu de gestionat”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Medicii de familie vor fi implicați în activitatea de testare a pacienților simptomatici.

Ce alte măsuri pregătește Alexandru Rafila la Ministerul Sănătății

De asemenea, zilele trecute, reprezentantul OMS în România și-a luat angajamentul ca medicamentele antivirale să fie puse la dispoziția populației în farmacii, pe bază de rețetă.

Printre noile măsuri de la Ministerul Sănătății se numără diminuarea atribuțiilor lui Raed Arafat (DSU), care ar urma să fie preluate de către Alexandru Rafila. În plus, noul ministru are în plan creșterea cu 2,5 milioane a persoanelor vaccinate anti-COVID, în 90 de zile și aprobarea aprobarea certificatului verde în Parlament.

În opinia lui Alexandru Rafila, aproximativ 50% din populația României a avut până acum COVID-19. În datele oficiale figurează de patru ori mai puțini.