Alexandru Rafila: De patru ori mai mulți români ar fi fost, de fapt, infectați cu SARS-COV-2. Cum arată cifrele COVID-19, la zi

Alexandru Rafila: De patru ori mai mulți români ar fi fost, de fapt, infectați cu SARS-COV-2. Cum arată cifrele COVID-19, la zi

Medicul Alexandru Rafila crede că numărul românilor care au avut COVID-19 este, de fapt, de cel puțin patru ori mai mare față de cel raportat de Guvern, prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

„Probabil, sunt vreo opt milioane care s-au infectat în România”, a declarat miercuri Alexandru Rafila.

Astfel, potrivit estimării deputatului PSD, aproximativ 50% dintre români au căpătat anticorpi naturali împotriva COVID-19.

În ianuarie 2021, medicul imunolog Radu Ciornei a estimat că 25% dintre români au fost infectați cu SARS-COV-2.

„Din ceea ce observ în jurul meu, lumea vede că are simptome, stă acasă și nu se mai testează. Sunt foarte mulți care procedează astfel. Eu cred că până în momentul de față, cel puțin 5 milioane de români au avut boala”, a declarat Radu Ciornei, pentru B1.ro, la începutul anului.

Cifrele COVID-19 în România, la zi

Potrivit cifrelor oficiale de la Guvern, de la debutul pandemiei, în România au fost raportate 1.769.783 de cazuri de COVID-19, dintre care 10.156 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, 1.658.933 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.452. Dintre acestea, 1.380 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.380 de pacienți internați la ATI, 136 au certificat care atestă vaccinarea.

Incidența cumulată la 14 zile, la nivel național,  raportată de către INSP a ajuns la 2,71 la mia de locuitori. În prezent, în România mai sunt doar 10 județe în scenariul roșu. Lista localităților cu incidența mai are de 3 la mia de locuitori poate fi consultată AICI!