Primele măsuri în Bolintin-Vale după crima de duminică. Ministrul Lucian Bode promite că se va implica și în el pentru a ajuta autoritățile locale, spune Prefectura

Primele măsuri în Bolintin-Vale după crima de duminică. Ministrul Lucian Bode promite că se va implica și în el pentru a ajuta autoritățile locale, spune Prefectura
Captură Video - Gaby Gabescu / Facebook

Prefectura a anunțat primele măsuri după incidentul petrecut în Bolintin Vale duminică seară, când șoferul unui microbuz a fost atacat cu pietre de un grup de etnie rromă și în cele din urmă a decedat. Zeci de persoane au protestat miercuri seară în localitate, în contextul în care localnicii susțin că familia suspectului îi terorizează, iar autoritățile nu întreprind nicio acțiune.

Prefectura a anunțat primele măsuri în Bolintin-Vale după crima de duminică

Potrivit Prefecturii, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a promis că se va implica și va ajuta autoritățile din teritoriu să rezolve situația. În plus, primarul din Bolintin-Vale și Poliția spun că vor fi luate măsuri pentru identificarea celor care creează probleme, transmite Spotmedia.ro.

Prefectura susține că s-au mai întreprins demersuri și în trecut, însă Poliția și Jandarmeria se confruntă cu o lipsă de personal, ceea ce le îngreunează acțiunile.

„Cetățenii și-au spus doleanțele, ne-au povestit care sunt problemele cu care se confruntă”

După ce s-a întâlnit cu cetățenii nemulțumiți, prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a anunțat constituirea unei zone de siguranță publică și suplimentarea forțelor de ordine, transmite Libertatea.

„Cetățenii și-au spus doleanțele, ne-au povestit care sunt problemele cu care se confruntă, ne-au prezentat fapte care li s-au întâmplat și am încercat să identificăm soluții pentru dezamorsarea acestui conflict. O măsură care a fost luată imediat este constituirea unei zone de siguranță publică. În localitate sunt forțe de ordine în număr foarte mare. (…) S-au făcut demersuri pentru suplimentarea posturilor, atât la poliție, cât si la jandarmerie”, spune oficialul.