O bancă CUNOSCUTĂ a pierdut un proces în instanţă. Ce amendă trebuie să plătească

O bancă CUNOSCUTĂ a pierdut un proces în instanţă. Ce amendă trebuie să plătească

Raiffeisen Bank a pierdut procesul cu ANPC, după ce instanţa a respins ca neîntemeiată solicitarea băncii de anulare a procesului verbal de contravenţie prin care a fost amendată cu 50 de mii de lei pentru practici incorecte.

Banca a fost amendată în urma unui control vizând creditele în franci elveţieni, informează Știripesurse.

„Respinge plângerea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, se arată în decizia instanţei ca urmare a solicitării băncii de anulare a procesului verbal de contravenţie.

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a apreciat că decizia era firească ţinând cont de documente şi de fapte şi i-a felicitat pe juriştii instituţiei.

„Având în vedere atât documentele probatorii, cât şi situaţia de fapt, decizia reprezintă doar normalitatea. Tebuie felicitaţi şi juriştii din cadrul ANPC care au susţinut cauza în faţa instanţei”, a susținut directorul ANPC.

De asemenea, Anghel a susținut că după cotrolulul la Raiffeisen Bank, băncile trebuie să-şi modifice atitudinea şi abordarea în raport cu clienţii, iar, acolo unde există probleme, şi modul de calcul în contractele în derulare.

Banca ar fi încălcat Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte pentru creditele în franci elveţieni acordate înainte de criză, în ceea ce priveşte modul de calcul al dobânzilor.

ANPC solicitase băncii aducerea contractelor de credit la momentul anterior deciziei de a nu informa clienţii cu privire la costurile creditului şi să propună un nou grafic de rambursare.