Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase

Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase
Foto: adevarul.es

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul privind tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, apreciind că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie care au mers să pună în executare mandatul de executare a pedepsei au acţionat conform procedurilor, informează Mediafax.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie au desfăşurat procedurile de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, conform dispoziţiilor procedurale”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Pe de altă parte, procurorii au deschis un nou dosar pe numele fostului premier, pentru nerespectarea regimului armelor și muniției.

În urma percheziției efectuate de procurori la domiciliul lui Năstase, după seara de 20 iunie când acesta a încercat să se sinucidă, a reieșit că el deținea 399 de cartușe pentru care nu avea autorizație (Detalii AICI).