Procurorii DNA au extins cercetările în cazul fostului ministru Corneliu Dobrițoiu, în dosarul „Case pentru generali”

Procurorii DNA au extins cercetările în cazul fostului ministru Corneliu Dobrițoiu, în dosarul „Case pentru generali”

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins cercetările în cazul fostului ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu, în scandalul case pentru generali, acesta fiind cercetat și pentru fals.

Dobrițoiu este suspectat că ar avea legătură cu gruparea de generali care ar fi beneficiat de prețuri subvenționate la achiziția unor imobile.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat, marţi, la intrarea în DNA, că nu ştie pentru ce a fost chemat de procurorii anticorupţie, precizând că nu a vorbit cu ceilalţi inculpaţi din dosar, întrucât „telefoanele sunt staţii de emisie-recepţie”, scrie Mediafax. La intrarea în sediul DNA, Corneliu Dobriţoiu a spus îi va solicita, pentru a doua oară, procurorului de caz să permită accesul presei la actele de procedură ce se fac împotriva sa. Dobriţoiu a precizat că a mai făcut o astfel de cerere, însă a fost respinsă de anchetatori, pe motiv că ar lipsi temeiul juridic.

În dosarul în care Dobrițoiu este anchetat de DNA și ANI, opt generali în rezervă sunt acuzați că ar fi achiziționat mai multe case la prețuri subvenționate, case pe care apoi le-au vândut la prețul pieței.

Astfel, generalii au obținut profituri importante după vânzarea imobilelor la prețul pieței, aceștia achiziționând apoi vile impresionante.