Procurorii DNA au făcut publice interceptările din dosarul judecătoarei corupte Veronica Cîrstoiu

Procurorii DNA au făcut publice interceptările din dosarul judecătoarei corupte Veronica Cîrstoiu
Foto: cancan.ro

Noi detalii în cazul judecătoarelor șpăgare! Procurorii DNA oferă detalii inedite în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată că a primit şpagă de 1, 2 milioane de euro.

Fiul judecătoarei, Florin Cergan, a fost interceptat în momentul în care stabilea detaliile şpăgii, împreună cu avocata Adriana Dascălu, potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei.

Detaliile apar în referatul cu care procurorii DNA au argumentat cererea de arestare preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu.

Adriana Dascălu: „N-are ce!”

Florin Cergan: „Ba da! Aţi văzut cât a investit DNA-ul în astea de ascultare? În sticle de coca-cola, în ceasuri, în bijuterii, peste tot! Nouă milione de euro!

Avocata îi explica lui Florin Cergan faptul că nu există niciun fel de pericol în activitatea lor. Discuţia avea loc pe 8 august, chiar în ziua în care mass-media arăta un contract de achiziţii publice, făcut de DNA.

Florin Cergan şi Adriana Dascălu au fost interceptaţi şi când puneau la cale reducerea pedepsei unui alt craiovean, condamnat la patru ani pentru evaziune fiscală. Afacerea dubioasă era intermediată de o altă avocată.

Adriana Dascălu: „Şi o veni recomandată! Tu ai impresia că vine de pe stradă? Dacă-i din Craiova, a venit recomandată!. „Păi cine ar avea încredere să-i dea atâţia bani?”

Adriana Dascălu: „Deci, tot de la el, că da, dacă e din Craiova.şi recomandată, că-i femeie serioasă! Ori te ajută.Dacă nu, nici nu te încurcă”.

Adriana Dascălu: „O urmăreşte şi pe mami. Pac!”

Mita era de 50.000 de euro. Ea îi sugera astfel că intervenţia a venit prin intermediul lui Dinel Staicu. Subiectul Dinel Staicu i-a declanşat amintiri neplăcute lui Florin Cergan:

Florin Cergan: „Fu rău, rău!”

Florin Cergan: „S-o agitat şi cu ea. Nu mai, finish, finish, total!”.

Florin Cergan: „V-am mai zis. acela de avocat, Petre, ăla, şi dumneavostră, ştie că sunteţi cu acesta , şi o urmăreşte şi pe mami. Pac! Şi vede că vine şi mai rău.facem. cât casa.”

Florin Cergan era nemulţumit că unul dintre avocaţi ar fi vorbit la DNA despre completul care l-a eliberat pe Dinel Staicu: Veronica Cîrstoiu, Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă.

Florin Cergan negocia mita pentru Daniel Staicu

Embed:
Tags: