Procurorul general solicită preşedintelui aviz pentru urmărirea penală a lui Silaghi

Procurorul general solicită preşedintelui aviz pentru urmărirea penală a lui Silaghi

Procurorul general al PÎCCJ a solicitat, vineri, la cererea DNA, un aviz din partea președintelui pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi pentru trafic de influență.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Preşedintelui României declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Silaghi Ovidiu Ioan, fost ministru al Transporturilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presă al PICCJ, citat de Mediafax.

Cererea DNA a fost trimisă vineri procurorului general, în condițiile în care Silaghi a demisionat din Parlament, iar un asemenea de aviz nu mai poate fi dat de Camera Deputaților.