Procurorul-șef al SIIJ, după vandalizarea sediului: ‘O să consider că este doar o simplă coincidenţă…’ (FOTO)

Procurorul-șef al SIIJ, după vandalizarea sediului:  'O să consider că este doar o simplă coincidenţă...' (FOTO)

Gheorghe Stan, procurorul-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ),a declarat, luni, după ce protestul inedit din fața instituției, că va considera “o coincidență” faptul că aceste manifestații au loc doar în zilele în care se desfăşoară activităţi de urmărire penală faţă de anumite persoane.

„Eu pot înţelege dreptul fiecăruia de a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul de funcţionare a instituţiilor judiciare, dar acest drept nu se exercită abuziv. Este o lipsă de respect şi faţă de noi, şi faţă de persoanele care sunt invitate aici, în orice calitate. O să consider că este doar o simplă coincidenţă faptul că asemenea incidente au loc doar în zilele în care procurorii SIIJ desfăşoară activităţi de urmărire penală faţă de anumite persoane. Este regretabil că în anul 2019 asistăm la asemenea manifestări. Cine are impresia că în acest fel reuşeşte să exercite vreun soi de presiune asupra procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie se înşeală”, a declarat procurorul Stan, pentru STIRIPESURSE.RO.

Luni, înainte de sosirea procurorului Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa, mai mulți manifestați #rezis au aruncat cu vopsea roșieîn faţa sediului SIIJ şi au montat un lacăt pe poarta de acces de acces auto. (Detalii AICI)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmăriți B1TV.ro și pe