Producătorii de medicamente resping noua taxă clawback: Sute de medicamente cu preţ accesibil ar putea dispărea de pe piață

Producătorii de medicamente resping noua taxă clawback: Sute de medicamente cu preţ accesibil ar putea dispărea de pe piață
Foto: dcnews.ro

Producătorii de medicamente nu sunt de acord cu noua taxă clawback. Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) respinge noua taxă, pe motiv că noua formulă de calcul, aprobată de Guvern, reprezintă o povară fiscală prea mare şi inechitabilă pentru sectorul de medicamente generice.

Ca urmare a introducerii noii taxe clawback , sute de medicamente cu preţ accesibil, utilizate de 70% din pacienţii români, riscă să dispară de pe piaţă, arată un comunicat al asociaţiei.

În acest context, producătorii de medicamente generice cer scoaterea de sub incidenţa taxei clawback a medicamentelor sub 30 de lei la preţ de producător.

La începutul lunii AMGR avertiza că această taxă este de fapt un mod de a acorperi dificitul financiar ”creat prin risipa şi frauda scăpate de sub control din anii 2010-2011.”

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)