Profesor de sport condamnat la închisoare pentru comportament inadecvat cu eleve de 13 ani la ore

Profesor de sport condamnat la închisoare pentru comportament inadecvat cu eleve de 13 ani la ore
Foto: Pixabay

Un profesor de educație fizică, condamnat pentru infracțiunea de corupere de minori”, a primit o sentință definitivă de închisoare cu suspendare. Viorel Oargă, cadru didactic la Școala Gimnazială Vasile Goldiș” din Alba Iulia, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare sub supraveghere. El a fost găsit vinovat pentru comportamentul inadecvat de a mângâia și îmbrățișa elevele care nu împliniseră vârsta de 13 ani.

Profesor acuzat de comportament indecent în fața elevilor minori

Bărbatul a fost trimis în judecată în 2019, fiind acuzat și de purtare abuzivă. Cu toate acestea, între timp, infracțiunea de purtare abuzivă s-a prescris, iar acuzațiile în acest sens nu mai pot fi luate în considerare în procesul său. Pe de altă parte, profesorul a fost acuzat de către părinții elevelor că ar fi atins indecent fetele și ar fi avut discuții mai vulgare cu acestea. În plus, s-a descoperit că acesta a realizat un film cu una dintre fete, încercând să justifice aceasta prin intenția de a crea un material educativ, scrie Ziare.com.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul mai fusese condamnat pentru comportament abuziv în clasă

Decizia instanței a fost de a majora daunele pe care profesorul va trebui să le plătească elevelor. „Dispune majorarea daunelor morale încuviințate persoanelor vătămate minore (…) de la 500 de lei la 1.000 de lei fiecare, iar a daunelor morale încuviințate persoanelor vătămate (…) de la 500 de lei la 2.000 de lei fiecare. Admite în parte acțiunea civilă exercitată de procuror în numele persoanelor vătămate minore (….) și va obliga inculpatul la plata sumei de câte 2.000 lei cu titlu de daune morale în favoarea fiecăreia”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia pronunțată miercuri, 5 iulie 2023.

În data de 27 aprilie 2023, același profesor a fost definitiv condamnat la o pedeapsă de 5 luni de închisoare cu amânarea aplicării, pentru comportament abuziv. Patru elevi din clasa a IV-a au fost victimele acestor agresiuni, care au avut loc în prezența învățătoarei. În plus, profesorul a fost obligat să plătească daune în valoare de 500 de lei fiecărui elev. În anul 2012, el a mai fost condamnat la o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare, tot pentru comportament abuziv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră