Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna septembrie

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna septembrie
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii au emis prognoza pentru luna septembrie 2020. Potrivit comunicatului emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în intervalul menționat, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale. Specialiștii transmit totidată că în nordul țării vor fi ploi abundente până pe 7 septembrie

Prognoza metro pentru luna septembrie

Meteo 24 – 31 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în restul teritoriului temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în nord-estul țării și local în centru, iar în rest va fi în general deficitar. Excepție va face sudvestul țării unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, conform ANM.

Meteo 31 august – 7 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în sud-est, dar și ușor mai coborâte în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

„Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, arată meteorologii.

Meteo 7 și 14 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. În acest interval, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, în cea mai mare parte a țării.

Meteo 14-21 septembrie

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceast interval.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile centrale, vestice și la munte”, adaugă Administrația de Meteorologie.

Cum va fi vremea în săptămâna 24 – 31 august 2020

În cursul săptămânii 24 – 31 august, ultima perioada a verii 2020, meteorologii anunță temperaturi caniculare în jumătatea de sud a teritoriului, dar și în regiunile sud-estice. În jumătatea de nord a țării se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în prima parte a intervalului.

În Maramureș, temperaturile vor fi mai scăzute față de weekendul ce a trecut. Maximele din regiune, în prima parte a intervalului vor fi de 25- 26 de grade Celsius. În Crișana și în Banat maximele termice din timpul intervalului vor fi de 27 – 28 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra în intervalul 15 – 18 grade Celsius.

În Moldova, meteorologii anunță temperaturi maxime de până la 33 de grade Celsius. Minimele din regiune vor ajunge în cursul aăptămânii în intervalul 16 până a 20 de grade Celsius.

În Oltenia, prima zi a intervalului aduce temperaturi caniculare, însă maximele termice vor scădea în regiune până la 28 de grade Ceslius. Minimele din zone de sud a țării vor ajunge la 13 – 18 grade Celsius. În Muntenia și în Dobrocea maximele termice anunțate de către meteorologi sunt cuprinse între 26 și 32 de grade Celsius.