Protest la Colegiul "Tudor Vianu": Mai mulți elevi s-au strâns în fața liceului, în semn de susținere față de profesorul acuzat că ar fi umilit un elev (VIDEO)

Protest la Colegiul "Tudor Vianu": Mai mulți elevi s-au strâns în fața liceului, în semn de susținere față de profesorul acuzat că ar fi umilit un elev (VIDEO)
Foto: B1 TV

Mai mulți elevi ai Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” s-au strâns în fața liceului, pentru a-și arăta susținerea față de profesorul de matematică Severius Munteanu, acuzat că ar fi umilit un elev, ca să-i mărească o notă.

Elevii susțin că profesorul nu i-a umilit niciodată și au început chiar să strângă semnături în sprijinul cadrului didactic.

”Fac matematică cu el de trei ani și jumătate și nu consider că vreunul dintre colegii mei sau eu am fost vreodată umiliți de acesta. Profesorul are o atitudinea foarte corectă față de noi, niciodată nu ne tratează urât și dacă face glume, face glume la modul general, nu râde de nimeni și face glume pentru a destinde puțin atmosfera și a ne face să ne placă matematica. Nu consider nimic greșit în asta. Sperăm ca protestul să aibă ecou. Am strâns până acum 86 de semnături din partea unor cadre didactice, în calitate de părinți, din partea unor elevi și foști elevi”, a declarat o elevă a liceului.

Protest de susținere la Colegiul Tudor Vianu

#DIRECT_ONE_3vzjy6#

”Niciodată nu s-a întâmplat ca aceste glume să fie jignitoare la adresa nimănui, nici în clasa noastră, nici în alte clase. Nu consider că a fost corect să se preia o informație de pe o rețea de socializare. Cadrul didactic respectiv lucrează în altă unitate de învățământ, nu cred că are dreptul să comenteze situația de aici. (…) Elevul respectiv era în prima bancă, cel mult îngenuncheat, nu s-a târât, e o confuzie de termeni. Dommnul profesor i-a spus imediat să se ridice, dacă vreți a condamnat această acțiune. E absurd ce se întâmplă”, a declarat un alt elev al liceului.

În fața instituției de învățământ au venit și mai mulți părinți.

„Sunt foarte intrigat pe această manipulare. Fiica mea este în calsa respectivă. Profesorul este foarte iubit și de copii, și de părinți. Fetița m-a sunat plângând. Mesajul a pornit de la o doamnă care are fetița în clasă. Am înțeles că este printre ultimii copii la matematică. Ea are o școlă privată. Profesorul de istorie care a postat este și el acolo angajat și probabil că a respectat niște ordine. Totul este manipulare”, a spus un părinte revoltat.

Urmăriți B1TV.ro și pe