Protest spontan într-o localitate din Hunedoara unde tragediile se țin lanț: Oamenii cer măsuri urgente din partea autorităților

Protest spontan într-o localitate din Hunedoara unde tragediile se țin lanț: Oamenii cer măsuri urgente din partea autorităților

Zeci de persoane din localitatea Sântandrei, din județul Hunedoara, au participar, vineri seară, la un protest spontan, pentru a atrage atenția autorităților locale asupra faptului că într-o zonă cu trafic intens se produc foarte multe accidente rutiere din cauza lipsei iluminatului public, informează Agerpres.

Protestul a avut loc în apropierea unei treceri de pietoni de pe DN7. La acțiune au participat aproximativ 40 de persoane, în timpul protestului au traversat șoseaua de mai multe ori, întrerupând astfel traficul. Oamenii susțin că în ultimii ani șapte persoane au fost accidentate mortal pe trecerea de pietoni.

Chiar joi seară, un bărbat în vârstă de 76 de ani a murit după ce a fost lovit de o mașină. Șoferul le-a spus polițiștilor că totul a avut loc pentru că nu l-a văzut pe bătrân atunci când traversa strada.

„Solicităm autorităţilor măsuri urgente pentru semnalizarea corespunzătoare a acestei treceri de pietoni aflată în beznă, pe timp de noapte. Este un loc cu un trafic infernal. Trebuie găsită o soluţie convenabilă pentru pietoni şi pentru şoferi, deoarece este o adevărată problemă să traversezi cele patru benzi ale şoselei, chiar şi pe timp de zi. Chiar şi cu maşina este greu să ieşi din Sântandrei în DN 7”, a spus unul dintre protestatari.

Localnicii sunt hotărâți să își continue protestul dacă autoritățile nu vor lua măsuri.