Protestatarul #rezist anunță o acțiune în forță contra statului: Ce acuze le aduce polițiștilor care l-au încătușat 

Protestatarul #rezist anunță o acțiune în forță contra statului: Ce acuze le aduce polițiștilor care l-au încătușat 
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protestatarul care a fost reținut de polițiști după ce a proiectat, vineri, mesajul „Rezist, vă vedem!”, pe faţada Muzeului Naţional de Artă, anunță că vrea să dea statul în judecată.

Cristian Mihai Dide susține că polițiștii i-au pus două perechi de cătușe, că au acționat cu mai multă forţă decât era nevoie și îi acuză pe aceștia de abuz de putere. De asmenea, protestatarul anti-PSD solicită să-i fie puse la dispoziție imaginile suprinse de camerele de supraveghere din secția de poliție, pentru a demonstra că are dreptate.

„Facem demersuri să ne asigurăm că vor fi traşi la răspundere cei care au acţionat greşit. Lucrurile acesta va fi stabilit de către instanţă”, a declarat bărbatul, potrivit Digi24.

Pe de altă parte, superiorii polițiștilor susțin că aceștia au respectat legea.

Bărbatul a fost amendat cu 2.600 de lei pentru că nu s-a legitimat şi a făcut scandal.

Ultima oră
17:07 - Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august