PROTESTE MASIVE în EDUCAȚIE! Ce se întâmplă cu BURSELE studenților și cu SALARIILE PROFESORILOR

PROTESTE MASIVE în EDUCAȚIE! Ce se întâmplă cu BURSELE studenților și cu SALARIILE PROFESORILOR

Un lector de la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai îndeamnă la proteste, după ce a ajuns să câștige cu 80 de lei mai puțin, deși se anunțase o mărire a salariului cu 25%.

Este vorba despre profesorul Claudiu Turcuş care a adresat un apel către toţi colegii săi în vederea solidarizării împotriva măsurilor fiscale.

“Dacă ne simţim păcăliţi?! E evident că nu s-a respectat practic o negociere cu sindicatele care prevedea o majorare de 25%. Nu ripostăm social atunci când vine vorba de drepturi fundamentale de muncă. Or, asta mi se pare îngrijorător. Asta trebuie reconstruit în România.”, a declarat Claudiu Turcuş, lector UBB, potrivit stiripesurse.ro.

Situția este neplăcută și pentru doctoranzi, aceștia fiind nemulţumiți de faptul că din bursa care a rămas la fel trebuie acum să plătească şi contribuţii la stat.

„În anumite cazuri, studenţii doctoranzi au mai mult de şase ore, ceea ce înseamnă că intră la această plată cu ora. Potrivit noilor modificări, plata cu ora nu se mai poate face decât dacă plăteşti constribuţiile”, a afirmat undoctorand.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)