CSM reacționează în SCANDALUL PROTOCOALELOR SRI: Consiliul l-a ANULAT în 2017. Poate genera chestiuni la limita legii

CSM reacționează în SCANDALUL PROTOCOALELOR SRI: Consiliul l-a ANULAT în 2017. Poate genera chestiuni la limita legii

Scandalul protocoalelor încheiate cu SRI ia amploare. După Parchetul General, s-a aflat că și CSM, Inspecția Judiciară şi ÎCCJ au încheiat astfel de acorduri cu Serviciul de Informații!

Acum se cere declasificarea lor, decizie cu care vicepreședintele CSm este de acord.

„Concluzionând, sunt de acord să mergem mai departe, să progresăm în verificările pe care trebuie să le facem şi personal cred că este de bun augur ca societatea să ştie că procurorii nu au acţionat obscur, nu au acţionat cu metode la limita legii, de aceea parte din propunerile dumneavoastră sunt absolut justificate, cred însă că trebuie creat contextul global al analizei acestui gen de informaţii”, a spus Codruţ Olaru.

„Nu doar Ministerul Public a încheiat protocoale la acel moment. Şi înainte, şi ulterior, avem exemple în 2016, alte entităţi cu responsabilitate maximă din sistemul judiciar au încheiat astfel de protocoale. Nu putem pleca de la premisa de principiu că un protocol poate genera abuzuri, poate genera disfuncţionalităţi, poate genera chestiuni la limita legii. De aceea, mă raliez şi eu opiniei pe care unii colegi au exprimat-o, că analiza pe care o facem pe acest protocol să fie o analiză integrată, o analiză care să vizeze toată perspectiva acestui gen de colaborări la nivel instituţional pe întreg sistemul judiciar”, a mai spus Codruţ Olaru, potrivit Agerpres.

Olaru a precizat că protocolul CSMSRI a fost anulat în 2017.

La rândul ei, preşedintele CSM, Simona Marcu, a adresat plenului propunerea de a transmite instituţiilor care au încheiat protocolale cu structurile de informaţii solicitări de a analiza în ce măsură sunt îndeplinite elementele procedurale pentru a începe desecretizarea protocoalelor. (Detalii AICI)