Psihiatru de la Spitalul Obregia din Capitală, reținut pentru că ar fi prescris droguri de mare risc unui toxicoman

Psihiatru de la Spitalul Obregia din Capitală, reținut pentru că ar fi prescris droguri de mare risc unui toxicoman
Foto: jurnalul.ro

Medicul Cristian Bengescu de la Spitalul Obregia din Capitală a fost reţinut de procurorii DIICOT, în urma unui flagrant. Psihiatrul este acuzat că a prescris unui pacient, de trei ori, droguri de mare risc (Metadona – Sintalgon) fără ca acest lucru să fie necesar din punct de vedere medical. Potrivit unor surse, medicul ar fi primit în schimb foloase materiale.

Bengescu urmează să ajungă în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, care vor decide dacă psihiatrul îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Potrivit unui comunicat DIICOT, din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, în calitate de medic şi în cadrul unei unităţi medicale, a prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc în cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era în cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de medicul inculpat există suspiciunea rezonabilă că, în schimbul reţetelor, a primit 600 de lei, astfel: suma de 300 de lei – în data de 11 noiembrie şi 300 de lei – în data de 17 noiembrie, când, de altfel, a şi fost prins în flagrant imediat după ce a prescris mai multe comprimate de Metadonă – Sintalgon şi a primit banii.

„Metadona – Sintalgon este folosită în cazul tratamentului pentru dependenţa de heroină, fiind decontată din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar prin prescrierea fără a fi necesară din punct de vedere medical, substanţa a fost deturnată din circuitul licit”, arată procurorii.