Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății: Noi medicamente oncologice, introduse pe lista celor compensate (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății: Noi medicamente oncologice, introduse pe lista celor compensate (VIDEO)
Foto: B1 TV

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, a anunțat marți că noi medicamente oncologice au fost introduse pe lista celor compensate.

”În 23 februarie, ministerul Sănătății a primit de la Agenția Națională a Medicamentului o cerere de modificare a Hotărârii de Guvern cu zece produse, deci zece produse să fie incluse în noua formă a HG 720 ca să intre în compensare, respectiv gratuitate. Dintre acestea, patru produse erau oncologice.

Pe data de 24 martie, prima formă a HG modificat a fost publicată pe site-ul ministerului Sănătății. Din data de 3 iunie a plecat a plecat pe circuitul de avizare în prima sa formă. De la momentul acela, până luni, în forma HG modificată au mai fost introduse doar pe partea oncologică încă nouă medicamente și molecule vitale pentru aceste afecțiuni.

S-a optat pentru această formulă pentru a evita un nou proces de punere în transparență decizională care durează 45 de zile și alte circuite de avizare”, a declarat Colintineanu.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății: Noi medicamente oncologice, introduse pe lista celor compensate

#DIRECT_ONE_3l9xnd#

”Lista de medicamente compensate și gratuite este reglementată prin HG ceea ce înseamnă un proces pe care îl avem conform normelor legale în vigoare. În acest moment, atât la ministerul Sănătății, cât și la Guvern există procese lansate pentru optimizarea acestor pași.

La nivelul MS s-au petrecut mai multe schimbări care au în vedere atât optimizarea acestor pași cât și punerea politicii medicamentului pe importanța strategică pe care o merită. Avem un nou secretar de stat care se ocupă aproape exclusiv de politica medicamentului.

Vor fi aprobate 12 medicamente oncologice. Medicamentele, nu e ca și cum nu există. În momentul de față, HG-ul nu face decât să le introducă în schemele de compensare sau de acordare gratuită pe diverse patologii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății.