Radio pirat care promova idei extremiste depistat în Timiș

Radio pirat care promova idei extremiste depistat în Timiș

Măsuri dure luate la Timişoara de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Aceştia au depistat un radio pirat într-o comună din judeţul Timiş care promova ideile extremiste ale partidului italian Liga Nordului, o organizaţie politică regională anti-imigraţie şi eurosceptică.

Programul radioului Padania, oficiosul partidului separatist italian Liga Nordului, era transmis fără autorizaţie de un post de radio din comuna Giroc, judeţul Timiş. Programul postului italian era preluat de pe Internet și retransmis pe o frecvență ce acoperea o bună parte din sudul Timișoarei. Cel care emitea din casa din Giroc este un cetățean italian de 58 de ani, scrie radioresita.ro.

Scopul său era să atragă finanțări de la comunitatea italiană pentru organizația Liga Nordului, potrivit unor surse oficiale. În urma perchezițiilor făcute de Poliție în locuința sa, italianul, care și-a recunoscut faptele, a fost amendat cu 5.000 de lei pentru folosirea frecvenței fără autorizație, iar echipamentul folosit pentru emisie i-a fost confiscat.

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia