Radu Banciu: Europa veghează pentru noi, aici este speranța României, indiferent cine vine președinte (VIDEO)

Radu Banciu: Europa veghează pentru noi, aici este speranța României, indiferent cine vine președinte (VIDEO)
Foto: B1 TV

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, duminică seară, implicarea Bisericii în campania electorală și faptul că religia unora dintre candidați a fost transformată în subiect de campanie.

”Victor Ponta este machidon pe jumătate. Nu este un ortodox absolut, nu este un român suta la sută. Corneliu Vdaim Tudor a devenit ortodox când s-a căsătorit, la 40 de ani. Tăriceanu e catoli. Religia nu e un criteriu. Mi se pare o discriminare uluitoare. De ce unul care e catolic sau e negru sau e albastru, nu are voie în România. Suntem în Uniunea Europeană, pe lângă noi mai sunt 27 de țări. Nu putem tolera așa ceva”, a spus Radu Banciu.

De asemenea, jurnalistul a precizat că indiferent cine va deveni președintele României, este important că ne aflăm în Uniunea Europeană care ”veghează pentru noi”.

”Europa veghează pentru noi, aici este speranța României, indiferent cine vine președinte. Că ne uităm prin 2011, când Traian Băsescu era la putere, nu intra nimeni la pușcărie. La un moment dat, văzând ăia că nu se mai poate, că în toate rapoartele pe care le aveau eram codașii acestui continent peste tot, s-a dat drumul în sfârșit. Sigur că nu justiția europeană ne comandă pe noi. Ar fi o greșseală să credem asta. Magistrații noștri au în sfârșit mână liberă. Să avem spreanța în continuare, că pentru asta luptăm, nu pentru Ponta și nici pentru Iohannis, că și în continuare cei care știu mai multe decât noi ne vor veghea și ne vor lăsa la luăm lucrurile ca la abecedar. ”, a afirmat Banciu.

Radu Banciu: Europa veghează pentru noi, aici este speranța României, indiferent cine vine președinte